Vintersolhverv 2021

en hilsen fra Odense Cirklen

Lige efter Vintersolhvervet kom juletiden og nytåret, og ingen af os fandt tid til at skrive til jer derude! Nu kommer vores deling med jer her.
Vi var tre kvinder fra Odense Cirklen, som ærede Vintersolhvervet sammen den 21.12. (via zoom). Vi fulgte den skitse, som Maj-Britt og jeg havde sendt ud i december. Efter renselse, åbningsbøn til Bedstemødrene i alle retninger og lystænding, hørte vi Cirklens Etik. Cirklen var dermed åbnet for en kort runde lige nu og her. Maj-Britt introducerede derefter de to første af tre faser: Det forgangne år - også hvad er gået godt. I anden fase var fokus på at give slip. Vi tilbragte 45 minutter hver for sig (lyttede til stille musik efter eget valg) og skrev eller tegnede om de to faser.

Delingen i cirklen blev dyb og meget nærværende og med gensidigt inspirerende refleksioner.
Så var det tid til at initiere den tredje fase: Drømme for det nye år, en fase som vi åbnede og holdt liv i frem til Hellig Tre Konger den 6.1.22. Vi sluttede med en runde om, hvad vi tog med fra aftenen og en afslutningsbøn, inden vi endelig pustede lyset ud.

OPFØLGNING Hellig Tre Kongers Aften d. 6.1.22 (zoom-møde)
Vi havde meget lyst til at dele vores drømme og visioner for det nye år med hinanden. Derfor inviterede vi til et opfølgende cirkelmøde på Zoom, på Hellig Tre Kongers aften d. 6.1. Her kiggede vi på, hvilke drømme der var dukket op. Denne gang var vi seks kvinder fra Odense Cirklen. Vi åbnede cirklen som beskrevet ovenfor, og havde en runde, hvor vi kunne forbinde os yderligere med hinanden og komme til stede.

Aftenens tema var den tredje fase:
Hvad skal fylde i det nye år? Hvad nærer min indre flamme, og hvad får mit hjerte til at danse? Hvordan kan jeg bedst tjene verdensfreden – og Jorden?

Maj-Britt introducerede en kort meditation på det følgende citat, som tåler en gentagelse:

”Livet forandres radikalt, hvis du ved, at du bare er en kanal for detder gerne vil ske, i stedet for at være den,
der får det hele til at ske”. 

Tosha Silver: “Helt åben”

Vi havde et par runder med deling af mange vidunderlige drømme for det nye år - for blot at nævne nogle få, som ræsonnerede hos alle: at lade glæden fylde, at gå med lethed og leg; at huske hvor meget naturen giver os, når vi sanser, bevæger os og er i den. Vi er vidner til hinandens drømme, for vi har sagt dem højt. Dermed kan vi støtte hinanden i at lade drømmene folde sig ud.

Afslutningsbønnen deltes vi om.
Tak for atter en magisk aften, og tak for at vi kan opleve denne magi, også når vi mødes on-line.

Med ønsket om et fredfyldt, kærligt og kreativt nyt år sender vi på Odense Cirklens vegne mange kærlige hilsener.
Maj-Britt & Karin

Vintersolhverv 2021 - en hilsen fra Odense Cirklen
Lyset vender
sneen falder
Tak for fælles energi