Story Telling i Harlem

Beretning fra ’Story Telling’ workshop i Harlem marts 2019

Gennem de sidste 6 år har jeg, sammen med Vibeke Elizabeth Mygind og andre bedstemødre fra ’Grandmothers Circle The Earth, deltaget i ’Commission on The Status of Women’ i FN regi, i New York.
Sidste år, 2018, blev der nedsat en arbejdsgruppe bestående af bedstemødre fra ’Grandmothers Circle The Earth’ og kvinder af Afroamerikansk oprindelse i Harlem, der skulle arbejde hen imod en ’Story Telling Workshop’, der netop skulle foregå i Harlem i 2019.

Gruppen kom til at bestå af Dawn Skyweaver fra Georgia, Cathy Wood Bristow fra Harlem og undertegnede.
I planlægningsfasen holdt vi Skype møder 1 x om måneden, jo tættere vi kom på marts måned, mødtes vi hver 14 dag. Planlægningen strakte sig fra april 2018, til marts 2019.
Vi planlagde sted, tid, indhold og alt det praktiske med at få fat i folk og gjort opmærksom på at denne event ville foregå i forbindelse med FN’s i ’CSW63’ (Commission on The Status of Women) i Harlem. Der deltager ca. 50.000 kvinder fra hele verden i de to uger hvor CSW foregår i FN regi i New York.

Hvad skulle denne ’Story Telling workshop’ indeholde, hvordan vi ville få hjælp til alt det praktiske og økonomiske arbejde der skulle gøres?
Vi var hurtigt i ’Flow’, at være en lille gruppe på 3 kvinder i den centrale planlægningsgruppe, gjorde at vi hurtigt fandt frem til temaet, fremgangsmåden og hvad vi havde brug for hjælp til.

Tidligt i planlægningen stod det os klart at det skulle handle om ’Bedstemødrenes’ historier, deltagernes historier og gennem det at dele sin livshistorie, bliver vi et.
Vi valgte at temaet skulle handle om Forbundenhed på tværs af kulturer, farver, nationaliteter, alder, køn.
Den 17 marts 2019 stod vi sammen med 2 bedstemødre fra Canada, en Bedstemor fra Peru, en bedstefar fra Danmark, 3 bedstemødre fra New York og åbnede dørene for en ’Storytelling workshop’ i et kunstgalleri i Harlem.
Cathy Bristow var den der stod for kontakten til det galleri vi gratis fik stillet til rådighed, det var også hende der skaffede en ’Event manager’, som stod for opsætning af program, billetsalg og promovering af eventen. Fra dansk side var det Bedstefar Vagn Mørch, i samarbejde med Dawn Skyweaver, fik sat et program op for dagen. Dawn Skyweaver var kunstneren bag opslaget.

50 deltagere
Der kom 50 deltagere, i alle aldre, køn, nationalitet, kultur og som bare gerne ville inspireres og dele med hinanden.
Vi startede i en stor Cirkel, hvor de forskellige bedstemødre og bedstefædre delte deres historier, det var dilemmahistorier, det var livshistorier, det var historier man blev klogere af at høre, det var historier man blev berørt af, det var historier man fik et godt grin af.

Vi delte Stor cirklen op i 3 mindre Cirkler, hvor alle deltagerne kunne fortælle deres historier. Cirklerne blev ledt af bedstemødre og bedstefædre, alle deltagerne i de tre cirkler, kom til orde og der kom hurtigt en stemning af at ’vi er familie’ - vi er ’ét’.
Der blev sunget trommesange på Ojibway sproget, fortalt historier om hvordan myren narrede edderkoppen og mange andre beretninger og historier.

Det var en smuk dag hvor 50-60 mennesker gik beriget fra denne event og vi, i planlægningsgruppen, var mere end tilfredse med forløbet og dagen.

Vibe Maegaard