Fra Forkvinden og “Frikvinden”

Til årsmødet 2022 gav Forkvinde Vibeke Elizabeth Mygind, Forkvinde igennem 4 år i GCE og nu ’Frikvinde’, forkvinde-faklen (staven) videre til Natassia Rosewood.

Til nyhedsmailen fortæller de:

Med stor tak for dejligt årsmøde takker jeg nu af som Forkvinde.

I grandmother-bevægelsens knap 10-årige historie har jeg siddet i Rådet i 7 år siden starten i 2012, og i Bestyrelse/Fællescirkel også i 7 år, heraf 4 som Forkvinde, og det er med glæde og taknemmelighed, at jeg giver staven videre.

Gennem årene har jeg været med i Horsens-Cirklen og De Norrøne Bedstemødre - deltaget i marts-møderne i New York 2014-18 og været medlem af det internationale World Council fra 2014 til det blev opløst i 2017 - og har også givet en hånd med på hjemmesiden og facebook.

I 2021 var jeg med til at give form på Cirkelstrukturen efter visionen om “Cirkler-på-Cirkler-på-Cirkler”, der blev ledsaget af beskeden om at “sådan kommer Grandmothers godt videre”.

Efter det første år med Cirkelstrukturen har jeg oplevet en grandmother-bevægelse med større åbenhed og mere medlemsinvolvering - og jeg er sikker på, at vi kommer til at se nye og måske endnu ukendte former for at organisere os og samarbejde, så vi bliver endnu bedre til at manifestere Hopi-profetien: “When the Grandmothers speak, the World will heal!”. For det er jo det, det hele drejer sig om <3.

Her er jeg rigtig glad for at Natassia er trådt frem som ny Forkvinde, og jeg har de bedste forhåbninger for at hun sammen med den nye Fællescirkel og alle jer medlemmer bringer Grandmother-bevægelsen godt videre.

Og så glæder jeg mig til en ny tid som “Frikvinde” med alle de spændende muligheder og glædelige gensyn, som det åbner op til :).

Natassia Rosewood - ny Forkvinde

Jeg glæder mig til at træde ind i Fællescirklen og til samarbejdet i Grandmothers Circle The Earth.

Jeg kommer som meget ny i bevægelsen, men jeg trækker på stor erfaring med foreningsopbygning og fællesskabsopbygning. Jeg har rejst og boet i lange årrækker blandt kulturer omkring i verden, hvor jeg med antropologiske briller har studeret shamanisme, ceremonier og rituel praksis. I dag bor jeg i Nordsjælland på mit landsted og kursuscenter Lykkedal Retreat med min familie. Jeg ser frem til at bidrage med brobygning til åndelige kapaciteter omkring i verden og med min begejstring for cirkelarbejde og opbygning. Jeg har i de sidste 15 år siddet i forskellige cirkler, og jeg kender til åndelig og medsøsterlig dedikation, samskabelse og fællesskab. Jeg tror på, at det kan være med til at balancere vores verden. Jeg ser frem til at bidrage med at cirkelarbejdet brede cirkelarbejdet endnu mere ud på tværs af aldersgrupper.

Jeg er en del af Visionscirklen, hvor jeg sammen med Vibeke Elizabeth og Hanne Christensen, arbejder med at give form til den “balance mellem det feminine og det maskuline”, som vi taler om i vores mission, og overordnet forstå HOPI profetien ud fra en nutidige kontekst, og så er jeg i gang med at starte en ny cirkel op i Nordsjælland.

Vibeke Elizabeth og Natassia sidder i tæt samarbejde for at få Natassia sat godt ind i Forkvinde posten samt sikre, at Vibeke Elizabeths store arbejde og viden ind i GCE bæres videre.