Om Grandmothers

Fællesskab for kvinder - vi kalder på kvinder i alle aldre

Vil du være med til at arbejde for en bedre verden og styrke din egen kvindekraft i et smukt og stærkt fællesskab? Så er Grandmothers Circle the Earth Danmark noget for dig.

Jorden har brug for at vi står sammen NU!

”Grandmothers Circle” er et verdensomspændende fællesskab for kvinder i alle aldre. Vi bidrager til at opfylde profetier fra mange kulturer over hele verden, som taler om, hvordan vi ærer og bevarer vores Jord, bl.a. fra Hopierne "WHEN THE GRANDMOTHERS SPEAK, THE WORLD WILL HEAL" A Call for Power!

Tiden er nu, hvor kvinder over hele Jorden forener sig, og står frem for at rette opmærksomheden på vores planet og i respekt for de næste 7 generationer. Alle folkeslag er oprindelige folk, og deres slægtninges drøje kår og hårde tilværelser har skabt den verden vi kender og som nu kalder på at blive fornyet. Over hele Jorden samles kvinder og mænd i cirkler, baseret på visioner om en verden i balance med naturen, med trivsel for alle og for bæredygtighed og fred.

Foreningen "Grandmothers Circle the Earth i Danmark" byder dig velkommen i fællesskabet, hvor vi deler hinandens livserfaring og visdom. 

Vores historie og inspiration

Grandmother-arbejdet er inspireret af 13 Bedstemødre og Medicinkvinder fra oprindelige folk fra hele Verden. De gik sammen i 2004 og dannede ”International Council of 13 Indigenous Grandmothers”. Herfra har de delt deres visdom – og de inviterer alle Jordens kvinder til at gøre det samme - for  Jorden har brug for, at vi står sammen nu!

Læs om hvordan Grandmother-bevægelsen har udviklet sig i Danmark siden starten og til nu (sommer 2020) her

Vores vores vision og mission kan du se her.

Den internationale kontakt er stadig vigtig - i årene 2014-17 med omdrejningspunkt i årlige møder i New York i FNs Kvindeorganisation og de tilknyttede NGO’er.  Efterhånden har vi flyttet fokus ”hjemad” til det europæiske og især det nordiske samarbejde.

Siden den første Cirkel blev dannet, er Bedstemødrene i "International Council of 13 Indigenous Grandmothers" blevet Ældste og rejser ikke mere ud. Men andre har hørt deres tale og har dannet Cirkler i mange lande. Se to film fra deres første gathering i 2004:

Anden film fra  <a href="http://vimeo.com/23707118">Thirteen Indigenous Grandmothers: Walking the Talk</a> from <a href="http://vimeo.com/omegainstitute">Omega Institute</a> on <a href="https://vimeo.com">Vimeo</a>.

<a href="http://iframesrc=//player.vimeo.com/video/23707118?title=0&amp;byline=0&amp;portrait=0&amp;color=ffffffwidth=500height=281frameborder=0webkitallowfullscreenmozallowfullscreenallowfullscreen/iframepahref=http://vimeo.com/23707118ThirteenIndigenousGrandmothers:WalkingtheTalk/afromahref=http://vimeo.com/omegainstituteOmegaInstitute/aonahref=https://vimeo.comVimeo/a./p"><iframe src="//player.vimeo.com/video/23707118?title=0&amp;byline=0&amp;portrait=0&amp;color=ffffff" width="500" height="281" frameborder="0" allowfullscreen="allowfullscreen"></iframe></a>

Link til the thirteen Indigenous grandmothers hjemmeside: <a href="http://www.grandmotherscouncil.org/" target="_blank">http://www.grandmotherscouncil.org/</a>

Siden den første cirkel blev dannet, er disse Grandmothers blevet Ældste og rejser næsten ikke ud. Andre Grandmothers har hørt deres tale og har dannet cirkler i mange lande.