Cirkelholdere

Cirkelholderne udgør Fællescirklen i Cirkelstrukturen

I det kommende år holder vi en tæt dialog om den nye struktur i Grandmothers Circle The Earth:

  • Hvad fungerer godt
  • Hvad ku’ vi tænke os anderledes
  • Hvad kan og vil vi gøre sammen.

Vi bruger året til at høste erfaringer og vi kigger på det sammen til næste generalforsamling søndag den 3. april 2022 – sæt X i kalenderen allerede nu.

 

Se mere om vores baggrunde og hjertesager nedenfor - se hvem, der holder hvilke temacirkler - og  tag kontakt.

 

Vibeke Elizabeth - Woman with Ancestors Rising - Brobygger   Forkvinde

 

 

 

 

 

 

 

Jeg kom til verden i 1952 på et gammelt dampskib syd for Malta på dets sidste rejse hjem til ophug i England, og oplevede således tidligt det cirkulære i livet. Som barn flyttede vi en del, men er endelig kommet ”rigtigt hjem” i Vinten Skov ved Horsens. Her bor jeg med Knud Erik nogenlunde ”i midten” i forhold til vores sammenbragte familie med 5 børn og svigerbørn og 11 børnebørn fordelt rundt i landet.

Baggrund
Som barn var jeg tæt forbundet med naturen og har altid været tiltrukket af Vandet – som barn ved Sejerøbugten, som ung ved Roskilde Fjord og som voksen ved Vesterhavet og nu hvor jeg også er blevet forbundet med mit fødekraftsted.

Jeg er uddannet bibliotekar – af kærlighed til litteraturens og bibliotekernes fantastiske muligheder for at berige og ”forstyrre” livet for os mennesker – og med 30 års udviklingsarbejde i bagagen.

Hjertesager
Grandmothers Circle the Earth mødte jeg første gang i sommeren 2012 hvor jeg blev – og fortsat er – dybt forbundet med idéen om det globale og spirituelle netværk af kvinder som tager vare på Moder Jord for de kommende generationer.

Rådet var jeg medlem af i 7 år fra vi startede i december 2012, hvor vi også formede visionen for Grandmother-arbejdet i Danmark. Her fik jeg vist Verdenstræet i vores nordiske mytologi – Yggdrasil’s Ask – med rødder af krystal ned i dybet og krystal-årer helt ud i de mindste grene og blade helt op til træets top. Vi forstod dette som vigtigheden af at skabe en klar og transparent organisation, at kommunikere ”krystalklart” – og at være klare i vores hjerter, tanker og handlinger.

Vi forstod det også som budskabet om at forbinde os til vores egne nordiske rødder. I dette arbejde er jeg med i Cirklen ”De Norrøne Bedstemødre” hvor vi på gamle kraftsteder beder vores formødre og forfædre om budskaber, som kan medvirke til at skabe en bedre Verden i den tid vi lever i nu.

Samtidig er den internationale kontakt med til både at inspirere os og se os selv og vores egen kultur og traditioner tydeligere, og det har været givende at være med til de internationale møder gennem flere år – et arbejde jeg nu fortsætter med fokus på det nordiske og øvrige europæiske netværk

Gennem mange år har jeg arbejdet med shamanisme, både nordisk og fra andre kulturer, og har fået vist at jeg skal fastholde mit udgangspunkt i den nordiske tradition fra de tidligste tider.

 

Birthe Avahhart - Resursevogter

Resursevogter

 

 

 

 

 

 

 

Jeg er født og opvokset i Nordjylland. Uddannet skibsmontør/svejser og tog en efteruddannelse som bygningsmaler da værfterne lukkede.

Baggrund

Min slægt kan føres mange generationer tilbage til aner, der har beskæftiget sig med landbrug i det nordjyske og jeg har selv en kærlighed til det at så/plante og se det spire og blomstre.
Jeg har et livsvarigt studie i Tarotkort og indtil videre er det blevet til mere end 30 års studie. Jeg har taget kurser og været i forskellige studiegrupper. Via tarotkortene fattede jeg interesse for Kabbalah samt sammenkoblingen af disse.
Jeg tog Reiki-healing 1,2,3 i 2003 og healing ligger til min sjælsopgave.
Min vej har ligeledes ført mig til; astrologi, shamanisme, clairvoyance, Martinus og meget mere.
Hjertesag
Naturen og specielt skoven beriger mig og mit liv på uendelige måder, der finder jeg fred og harmoni, svar og indsigt, der er jeg i væren.
Skoven giver mig også mange gaver til at jeg kan udfolde kreativiteten, i form af en talestav, trommestik eller kraft-/vølvestav.
Jeg stiftede bekendtskab med Hopi-profetien og Grandmothers i 2012 på EagleRoad.
Og blev derefter medlem af Grandmothers Circle The Earth.dk og været tilknyttet cirklen; NORDlyset.
Jeg har arbejdet for foreningens sangbog og igangværende indspilninger, samt Sejd-arrangement i GCE.

Jeg kom i Rådet og Formidlingsudvalget i 2020 og på Generalforsamlingen 2021 kom jeg i Fællescirklen som Ressourcevogter.

Hopi-Profetien og værdigrundlaget i GCE ligger mit hjerte nært og vigtigheden af arbejdet heraf.

 

 

Vibe Maegård -

Listening Wind Woman - Mother of all Nations - Beluca Crystal - Jordmodercirkelholder

 

 

 

 

 

 

 

Født 1956, gift med Vagn og sammen har vi 7 drenge, der har koner/kærester, og pt. 6 børnebørn.

Mine navne beskriver mit spirituelle virke, med at være bærer af bedstemor ilden og visionen.

Baggrund
Jeg er født og opvokset i Silkeborgs skønne skove og dejlige søer; at være en del af naturen betyder meget for mig. Jeg er uddannet fysioterapeut, arbejder i Vejle Kommune med Sundhedskurser og træning. Jeg har, de sidste 40 år, arbejdet med forskellige former for kropsarbejde, healing, Clairvoyance, tarotkort læsning og naturterapi.

Hjertesager
Jeg har været med i Grandmother arbejdet siden 2011, siddet i Rådet siden 2012 og nu i den nye struktur, som Cirkelholder i Jordemodercirklen.

Det betyder rigtig meget for mig at være med til at udvikle Cirkelarbejdet i Danmark.  Gennem Cirkelarbejdet fremme bevidstheden om at vi, som kvinder, kan samles og styrke hinanden.

At skabe Ceremonier der giver mening for det levede liv, der er i evig forandring. Samskabe hverdags ritualer og overgangsritualer til de mange livsfaser der er i ethvert liv. At kunne komme i en balance mellem det maskuline og feminine, i en given og en modtagethed. En oplevelse af at vi kan stå ’skulder ved skulder’ med hinanden i Cirklen og skabe en balance i en Verden der bygger på ligeværd, ligestilling, fred og harmoni.

 

 

Karin Schou - Flying with Eagle - Jordmodercirkel-medhjælper

 

 

 

 

 

 

 

Født i 1953, gift (siden 2009) med Knud, som har en voksen datter. Vi bor i Ringe på Midtfyn. Mit spirituelle navn er Flying with Eagle.

Baggrund
Min opvækst i Rødovre, Københavns vestegn bød på forstadsliv i lejlighed, og den nærmeste natur var den fredede Kagsmose, som var et skønt tilflugtssted.

En periode, hvor jeg var særligt søgende og åben har været skelsættende: Fra 1989 - 1995 rejste og boede jeg i udlandet.

Før jeg rejste ud, arbejdede jeg som lærer på Falster og Lolland og trænede sideløbende krop-og gestaltterapi. I udlandet (USA, Australien og Frankrig, hvor jeg boede i et spirituelt funderet kursuscenter) fandt jeg for alvor vej ind i og med at være et spirituelt menneske bl.a. ved at træne og arbejde med Attunement og jeg mødte shamanisme gennem træning hos Jonathan Horwitz.

At lande i Danmark igen var udfordrende for mig, og jeg ændrede kurs - uddannede mig til musikterapeut og forsker i musikterapi mod stress og angst. Den karriere afbrød jeg i 2012, da jeg selv blev syg af stress. Siden arbejdede jeg freelance som musikterapeut, foredragsholder og fortæller (efteruddannelse ved Brita Haugen på Vestjyllands Højskole). Nu er jeg pensionist og er også frivillig i vores lokale biograf.

Jeg har et stort behov for stilhed, som særligt næres i naturen og for at udfolde min kreativitet bl.a. gennem improvisation og intuitiv musik, syning, maleri og fremstilling af spirituelle objekter.

Hjertesager
Jeg har været med i GCE Danmark siden starten af 2016 og var i 2018 med til at starte Odense Cirklen, hvor jeg har været Fakkelbærer i 2019. Jeg trådte ind i Rådet i sommeren 2019. Nu er jeg valgt ind i Jordmodercirklen (2021).

Uanset hvem jeg har undervist, har jeg været fokuseret på mennesket først og derefter det faglige. Sunde relationer og hele, sunde mennesker er meget vigtige for mig. En del af mit virke er også at hele forgangne relationer i min egen slægt.

Cirkelarbejdet er særlig meningsfuldt og stærkt for mig. At være sammen med kvinder i et ligeværdigt fællesskab, at kunne dele og sammen undersøge, hvordan vi kan hele og styrke vores jord. Jeg føler stærkt for at leve så bæredygtigt som muligt og er taknemmelig over, at vi kan arbejde sammen om at sikre klodens liv for de næste generationer.

 

Lisbeth Bidstrup - Aktivitetscirkelholder

 

 

 

 

 

 

 

Baggrund
Jeg er født i 1955 i Grenå, hvor min mor og far byggede hus og boede til 1961, hvor vi flyttede til Gladsaxe.

Her var vi, min søster Anette og forældre, med til at bygge et helt nyt sogn op. Stengård, hvor min far sad i menighedsrådet i Stengård kirke, min søster sang i kirkekor. Charlotte kom til verden i 1966. Jeg var med i Spejderbevægelsen til jeg flyttede hjemmefra.

Jeg starter som sygeplejeelev i 1973, men efter 2 år stopper jeg. Har siden arbejdet som sygehjælper og de sidste 20 år på arbejdsmarkedet, i socialpsykiatrien som plejer.

Jeg er mor til 2 børn og bedstemor til 5. Har været gift, skilt, boet i kollektiv. De sidste 10 år i eget hus på Fyn med kæreste på Langeland.

Jeg har altid arbejdet med mennesker, prøvet at forstå deres indgang til livet.

Har været i forskellige kvindegrupper, arbejdet som healer, både i mit arbejde og privat, da jeg tidligt opdagede, at jeg kunne støtte og hjælpe på den måde.

Jeg var en periode med i en 4-H gård, da jeg elsker dyr og holder samtidig meget af, at være et med naturen. Som barn opholdt jeg mig alt det jeg kunne ude. Og som voksen, har ø-lejr og vandreture været min foretrukne ferieform.

Jeg har været politisk aktiv i nærmiljøet, lavet revy og børneteater. Elsker at bruge min fantasi.

Da jeg opdagede Grandmother bevægelsen fandt jeg et sted, hvor jeg kunne sammenflette mine interesser.

Hjertesager
Det er utrolig vigtigt for mig, at skabe en dybere forståelse af vores opgave her på jorden.

Jeg har gennem de sidste år fulgt Marianne Lane på hendes rejser, både personligt og ude i verden. Det har givet mig en stor genkendelse og forståelse af min måde at opleve livet på.

Igennem forskellige netværk, har jeg sammen med andre og for mig selv, haft fokus på at heale jorden og alle dens væsner. Jeg har været i en Buddha gruppe, men jeg er mere til noget med bevægelse, så i vores lokale arbejde i Grandmother bevægelsen, kommer der store oplevelser til mig.

 

Charlotte Jans - Formidlingscirkelholder

 

 

 

 

 

 

 

Født i 1962, mor til 3 dejlige nu voksne børn, 2 døtre og 1 søn - kæreste med Jesper.

Baggrund
Jeg er født og opvokset på Lolland, men min udlængsel har taget mig langt omkring i årene efter, indtil jeg i 2006 landede solidt i Djurslands smukke natur med Mols Bjerge som nærmeste nabo. Jeg har bygget og boet i økolandbyen Friland og bor i dag, efter en skilsmisse, stadig i området.

Jeg er oprindelig uddannet farmakonom og har arbejdet i den konventionelle sundhedsverden i mange år. For 4 år siden skiftede jeg spor og arbejder nu som handikaphjælper og healer. Jeg interesserer mig for og udøver i forskellig grad, energi (healing), naturlægemidler, kreativ udfoldelse i form af kunst og dans. Elsker alt hvad der har med naturoplevelser at gøre, herunder den shamanistiske naturforståelse.

Jeg har været med i Grandmother cirkelarbejdet siden 2011. Jeg har senest siddet i Bestyrelsen, Formidlingsudvalget og nu i den nye Fællescirkel som cirkelholder for Formidlingscirklen.

Hjertesager
Jeg vil gerne bidrage til og arbejde for mere balance, fred og kærlighed i verden og derfor har jeg engageret mig i Grandmother arbejdet. At kunne være med til at skabe synlighed om vores arbejde og få kvinder til at komme sammen i cirkler, at se dem vokse og stå stærkt i deres kraft, opleve det unikke søsterskab og samskabe en bedre verden – det giver mening for mig.