Fællescirklen i Grandmothers Circle

Fællescirklen
Foreningen “Grandmothers Circle the Earth – Danmark” har valgt en Fællescirkel, som består af:

  • Forkvinde Vibeke Elizabeth Mygind
  • Resursevogter (kasserer) Birthe Avahaart og medhjælper Gaia Kragelykke
  • Jordemodercirkelholder Vibe Maegaard og medhjælper Karin Schou
  • Aktivitetscirkelholder Lisbeth Bidstrup
  • Formidlingscirkelholder, Charlotte Jans
  • Visdomsvogter – pt ubesat

Få kontaktoplysninger på Fællescirklen her og se mere nedenfor om os, vores baggrunde og hjertesager

Vibeke Elizabeth Mygind – Brobygger – Woman with Ancestors Rising

Forkvinde

Vibeke

Jeg kom til verden i 1952 på et gammelt dampskib syd for Malta på dets sidste rejse hjem til ophug i England, og oplevede således tidligt det cirkulære i livet. Som barn flyttede vi en del, men er endelig kommet ”rigtigt hjem” i Vinten Skov ved Horsens. Her bor jeg med Knud Erik nogenlunde ”i midten” i forhold til vores sammenbragte familie med 5 børn og svigerbørn og 11 børnebørn fordelt rundt i landet.

Jeg er er aktiv i det internationale netværk og arbejder med hjemmesiden i Formidlingsudvalget.

Baggrund

Som barn var jeg tæt forbundet med naturen og har altid været tiltrukket af Vandet – som barn ved Sejerøbugten og som voksen ved Vesterhavet og nu hvor jeg også er blevet forbundet med mit fødekraftsted.

Jeg er uddannet bibliotekar – af kærlighed til litteraturens og bibliotekernes fantastiske muligheder for at berige og ”forstyrre” menneskers liv – og med 30 års udviklingsarbejde i bagagen.

Hjertesager

Grandmothers Circle the Earth mødte jeg første gang i sommeren 2012 hvor jeg blev – og fortsat er – dybt forbundet med idéen om det globale og spirituelle netværk af kvinder som værner om Moder Jord og de kommende generationer.

Medlem af Rådet siden det blev dannet i december 2012 hvor vi også formede visionen for Grandmother-arbejdet i Danmark. Her fik jeg vist Verdenstræet i vores nordiske mytologi – Yggdrasil’s Ask – med rødder af krystal ned i dybet og krystal-årer helt ud i de mindste grene og blade helt op til træets top. Vi forstod dette som vigtigheden af at skabe en klar og transparent organisation, at være klare i vores hjerter, tanker og handlinger – og være dem, der som krystallerne leder af energierne.

Gennem mange år har jeg arbejdet med shamanisme, både nordisk og fra andre kulturer, og har fået vist at jeg skal fastholde mit udgangspunkt i den nordiske tradition fra de tidligste tider. Jeg tror på ligeværdighed og respekt og brænder for at alle vi mennesker udfolder vores potentiale og tager vare på Moder Jord.

I Grandmother-arbejdet kan jeg forbinde det spirituelle, det kvindepolitiske og det globale perspektiv med min hverdag i stort som i småt – og det føles rigtig godt!

Kontakt: se oversigten her

 

Edna Pedersen – IAEI

Resurse-vogter (kasserer)

Jeg er født i 1945 i Hejnsvig. Jeg er gift med Svend og sammen har vi to voksne drenge, to svigerdøtre og 4 børnebørn. Jeg bor i “Børnenes Hovedstad” Billund, hvor jeg, i 50 år, har fulgt udviklingen, dels som medspiller og på det sidste som iagttager af den utrolige udvikling til børnenes anerkendelse, som medspiller i vores samfund og fællesskab.

Edna til web

Baggrund
Min far havde murerfirma, og når han skulle have fri kørte vi ud i naturen. Han elskede naturen, så det havde vi til fælles. Jeg nød vore ture som barn og er dybt taknemmelig for denne gave. Min første spirituelle oplevelse havde jeg med min far i hånden.
Jeg er uddannet socialpædagog og har arbejdet i særforsorgen, senere med ældre, børn, souschef i dagplejen (23 år) og sidst vejleder i socialpsykiatrien.
For at forstå mig selv og hente hjælp, både til mig selv og andre, har jeg taget en rækker kurser bl. ID-psykoterapeut, diplom i Voksenuddannelse og Uddannelsesplanlægning og i Relations- og netværksarbejde (Tromsø), TFT-Tankefeltterapi, og så har jeg flere gange været på Vækstcentret i Nørre Snede.

Hjertesager
Mine hjertesager er fred, balance, enkelthed, kærlighed, sundhed, natur og naturlighed, for alle mennesker i et ligeværdigt og bevidst samfund med respekt for jordens og den enkeltes ressourcer.

Jeg føler et dybt kald til Grandmother arbejdet, og mærker energien i det nære og i dette globale fællesskab. Jeg glæder mig over at være med, mens det vokser til glæde for de kommende generationer.
Kontakt: se oversigten her
Mona Toksvig
Hjælpe kasserer

 

 

 

 

Jeg er født i 1952 i Vejle som den midterste af tre. Jeg har 3 skønne piger der sammen med 3 svigersønner har beriget mit liv med 9 børnebørn. Bor i dag sammen med Flemming i et lille hus på landet.

Baggrund

Min far var elektriker og min mor var hjemmegående de første år, men hjalp til på gårdene omkring os. En tryg barndom med tid til at være i naturen og ”snakke” med træer, blomster og dyr.

Blev gift som 20 årig. Mit arbejde var de første år syerske, så var jeg hjemmegående med de to ældste. Fik halvdags kontorjob og kunne nyde arbejdet samtidig med, der var tid til børn og familieliv. Senere da børnene var flyttet hjemmefra, skulle der mere indhold i arbejdslivet. Jeg læste til pædagog/terapeut og har arbejdet som familiekonsulent/terapeut i børneafdelingen i Vejen. Primært med unge mødre og sårbare forældre.

Jeg har altid interesseret mig for det spirituelle og deltaget og beskæftiget mig med mange områder – og interessen og nysgerrigheden fortsætter.

Mærkesager

Det har været – og er – vigtigt for mig at være i relationer med mennesker i et åbent og kærligt fællesskab – samt at arbejde for at styrke det feminine. Jeg kom for 3 år siden i Solstrålecirklen og ønsker at være med i arbejdet for, at vi passer på jorden og arbejder for ligeret på alle planer.

Kontakt: se oversigten her

 

Lisbeth Bidstrup

Sekretær

Birthe Bidstrup sekretær

 

 

 

 

Baggrund

Jeg er født i 1955 i Grenå, hvor min mor og far byggede hus og boede til 1961, hvor vi flyttede til Gladsaxe.

Her var vi, min søster Anette og forældre, med til at bygge et helt nyt sogn op. Stengård, hvor min far sad i menighedsrådet i Stengård kirke, min søster sang i kirkekor. Charlotte kom til verden i 1966. Jeg var med i Spejderbevægelsen til jeg flyttede hjemmefra.

Jeg starter som sygeplejeelev i 1973, men efter 2 år stopper jeg. Har siden arbejdet som sygehjælper og de sidste 20 år på arbejdsmarkedet, i socialpsykiatrien som plejer.

Jeg er mor til 2 børn og bedstemor til 5. Har været gift, skilt, boet i kollektiv. De sidste 10 år i eget hus på Fyn med kæreste på Langeland.

Baggrund

Jeg har altid arbejdet med mennesker, prøvet at forstå deres indgang til livet.

Har været i forskellige kvindegrupper, arbejdet som healer, både i mit arbejde og privat, da jeg tidligt opdagede, at jeg kunne støtte og hjælpe på den måde.

Jeg var en periode med i en 4-H gård, da jeg elsker dyr og holder samtidig meget af, at være et med naturen. Som barn opholdt jeg mig alt det jeg kunne ude. Og som voksen, har ø-lejr og vandreture været min foretrukne ferieform.

Jeg har været politisk aktiv i nærmiljøet, lavet revy og børneteater. Elsker at bruge min fantasi.

Da jeg opdagede Grandmother bevægelsen fandt jeg et sted, hvor jeg kunne sammenflette mine interesser.

Baggrund

Det er utrolig vigtigt for mig, at skabe en dybere forståelse af vores opgave her på jorden.

Jeg har gennem de sidste år fulgt Marianne Lane på hendes rejser, både personligt og ude i verden. Det har givet mig en stor genkendelse og forståelse af min måde at opleve livet på.

Igennem forskellige netværk, har jeg sammen med andre og for mig selv, haft fokus på at heale jorden og alle dens væsner. Jeg har været i en Buddha gruppe, men jeg er mere til noget med bevægelse, så i vores lokale arbejde i Grandmother bevægelsen, kommer der store oplevelser til mig.

Kontakt: se oversigten her

 

Charlotte Jans – Dancing leaves woman

Formidlingscirkelholder

Charlotte

Født i 1962, mor til 3 dejlige børn, 2 døtre og 1 søn. Kæreste med Jesper.

Baggrund
Født og opvokset på Lolland, tog min uddannelse som farmakonom i København. Boede en del år i Jyllinge, hvor mine børn er født og flyttede i 2006 med familien til økolandsbyen Friland på Djursland for at bygge og bosætte mig. Blev senere skilt, men bor stadig i området og nyder livet og tætheden til den smukke natur i Mols bjerge og omegn. Foruden farmakonom er jeg healer og dybdeterapeut og befinder mig godt med et ben både i den konventionelle og den alternative sundhedsverden. Jeg har været med i Grandmother cirkelarbejdet siden 2011.

Hjertesager
At kunne bidrage til og arbejde for mere balance, fred og kærlighed i verden, står for mig som en vigtig mission i livet og her kommer Grandmother arbejdet så fint ind og giver mening. Jeg elsker desuden det shamanistiske univers med dets ceremonier og ritualer, og nyder det unikke søsterskab, som er i cirklen.

Kontakt: se oversigten her