Om Grandmothers

Fællesskab for kvinder - vi kalder på kvinder i alle aldre

Vil du være med til at arbejde for en bedre verden og styrke din egen kvindekraft i et smukt og stærkt fællesskab? Så er Grandmothers Circle the Earth Danmark noget for dig.

Jorden har brug for at vi står sammen NU!

”Grandmothers Circle” er et verdensomspændende fællesskab for kvinder i alle aldre. Vi bidrager til at opfylde profetier fra mange kulturer over hele verden, som taler om, hvordan vi ærer og bevarer vores Jord, bl.a. fra Hopierne "WHEN THE GRANDMOTHERS SPEAK, THE WORLD WILL HEAL" A Call for Power!

Tiden er nu, hvor kvinder over hele Jorden forener sig, og står frem for at rette opmærksomheden på vores planet og i respekt for de næste 7 generationer. Alle folkeslag er oprindelige folk, og deres slægtninges drøje kår og hårde tilværelser har skabt den verden vi kender og som nu kalder på at blive fornyet. Over hele Jorden samles kvinder og mænd i cirkler, baseret på visioner om en verden i balance med naturen, med trivsel for alle og for bæredygtighed og fred.

Rådet i Grandmothers Circle the Earth i Danmark byder dig velkommen i fællesskabet, hvor vi deler hinandens livserfaring og visdom. ”We are the Ones We’ve been Waiting for” og vi er ventet med længsel!

Vores historie og inspiration

Vores danske Grandmotherarbejde er inspireret af at 13 Grandmothers fra oprindelige folk over hele verden gik sammen i 2002, inviterede kvinder ind og delte ud af deres visdom, fordi Jorden har brug for, at vi står sammen nu.

Mange kvinder deltog i disse gatherings og visionen om ”Grandmothers Circle the Earth” opstod  i 2008 som et svar på behovet for at “komme videre i hverdagen” og omsætte denne inspiration  – og ikke mindst viden fra deres egen tradition – i praksis. I  2011 kom Grandmother arbejdet til Danmark med rejsende Bedstemødre fra New Zealand, Hawaii og Canada, og den første Cirkel blev startet på Djursland. Rådet dannede vi i 2012 - endnu en gang med hjælp fra rejsende Bedstemødre: Susan Stantion (USA) og Gail Whitlow (Canada) - og gik straks i gang med at starte flere cirkler, og i 2013 etablerede vi Foreningen.

I 2014 vendte vi næsen mod New York og FNs Internationale Kvindeorganisation, der i forbindelse med den Internationale Kvindedag 8. marts satte fokus på kvinders forhold. Her afholdtes i 2 uger både de officielle møder og masser af foredrag og workshops i de mange NGO’er (ikke-statslige organisationer) som løbende arbejder for bedre forhold for kvinder og børn over hele Jorden.

Fra Danmarks har vi været med i det internationale World Council siden starten i 2014 og deltager også i andre internationale netværk.

Se mere om vores besøg her.

Siden den første Cirkel blev dannet, er Bedstemødrene i "The International Council of 13 Indigenous Grandmothers" blevet Ældste og rejser ikke mere ud. Men andre har hørt deres tale og har dannet Cirkler i mange lande. Se to film fra deres første gathering i 20014:

Anden film fra  <a href="http://vimeo.com/23707118">Thirteen Indigenous Grandmothers: Walking the Talk</a> from <a href="http://vimeo.com/omegainstitute">Omega Institute</a> on <a href="https://vimeo.com">Vimeo</a>.

<a href="http://iframesrc=//player.vimeo.com/video/23707118?title=0&amp;byline=0&amp;portrait=0&amp;color=ffffffwidth=500height=281frameborder=0webkitallowfullscreenmozallowfullscreenallowfullscreen/iframepahref=http://vimeo.com/23707118ThirteenIndigenousGrandmothers:WalkingtheTalk/afromahref=http://vimeo.com/omegainstituteOmegaInstitute/aonahref=https://vimeo.comVimeo/a./p"><iframe src="//player.vimeo.com/video/23707118?title=0&amp;byline=0&amp;portrait=0&amp;color=ffffff" width="500" height="281" frameborder="0" allowfullscreen="allowfullscreen"></iframe></a>

Link til the thirteen Indigenous grandmothers hjemmeside: <a href="http://www.grandmotherscouncil.org/" target="_blank">http://www.grandmotherscouncil.org/</a>

Siden den første cirkel blev dannet, er disse Grandmothers blevet Ældste og rejser næsten ikke ud. Andre Grandmothers har hørt deres tale og har dannet cirkler i mange lande.