Bestyrelsen i Grandmothers Circle

Bestyrelsen og Formidlingsudvalget
Foreningen "Grandmothers Circle the Earth - Danmark" har valgt en Bestyrelse, der står for medlemspleje, sikrer en sund økonomi og står for den årlige generalforsamling. Se Vedtægter godkendt den 6. juli 2017

Bestyrelsen står sammen med Formidlingsudvalget for hjemmeside, facebook-formidling og nyhedsbreve.

I Bestyrelsen sidder:

  • Forkvinde Vibeke Elizabeth Mygind
  • Sekretær Maria Glad
  • Kasserer Jeanette Jensen med suppleant  (Bodil) Marysha Hesselbjerg
  • Menigt bestyrelsesmedlem, fokus på formidling, Charlotte Jans

Få kontaktoplysninger på Bestyrelsen her og se mere nedenfor om os, vores baggrunde og hjertesager

Vibeke Elizabeth Mygind - Brobygger – Woman with Ancestors Rising

Forkvinde

Vibeke

Jeg kom til verden i 1952 på et gammelt dampskib syd for Malta på dets sidste rejse hjem til ophug i England, og oplevede således tidligt det cirkulære i livet. Som barn flyttede vi en del, men er endelig kommet ”rigtigt hjem" i Vinten Skov ved Horsens. Her bor jeg med Knud Erik nogenlunde ”i midten” i forhold til vores sammenbragte familie med 5 børn og svigerbørn og 11 børnebørn fordelt rundt i landet.

Jeg er er aktiv i det internationale netværk og arbejder med hjemmesiden i Formidlingsudvalget.

Baggrund

Som barn var jeg tæt forbundet med naturen og har altid været tiltrukket af Vandet – som barn ved Sejerøbugten og som voksen ved Vesterhavet og nu hvor jeg også er blevet forbundet med mit fødekraftsted.

Jeg er uddannet bibliotekar – af kærlighed til litteraturens og bibliotekernes fantastiske muligheder for at berige og ”forstyrre” menneskers liv – og med 30 års udviklingsarbejde i bagagen.

Hjertesager

Grandmothers Circle the Earth mødte jeg første gang i sommeren 2012 hvor jeg blev – og fortsat er – dybt forbundet med idéen om det globale og spirituelle netværk af kvinder som værner om Moder Jord og de kommende generationer.

Medlem af Rådet siden det blev dannet i december 2012 hvor vi også formede visionen for Grandmother-arbejdet i Danmark. Her fik jeg vist Verdenstræet i vores nordiske mytologi – Yggdrasil’s Ask – med rødder af krystal ned i dybet og krystal-årer helt ud i de mindste grene og blade helt op til træets top. Vi forstod dette som vigtigheden af at skabe en klar og transparent organisation, at være klare i vores hjerter, tanker og handlinger – og være dem, der som krystallerne leder af energierne.

Gennem mange år har jeg arbejdet med shamanisme, både nordisk og fra andre kulturer, og har fået vist at jeg skal fastholde mit udgangspunkt i den nordiske tradition fra de tidligste tider. Jeg tror på ligeværdighed og respekt og brænder for at alle vi mennesker udfolder vores potentiale og tager vare på Moder Jord.

I Grandmother-arbejdet kan jeg forbinde det spirituelle, det kvindepolitiske og det globale perspektiv med min hverdag i stort som i småt – og det føles rigtig godt!

Forkvinde og kontakt til De Norrøne Bedstemødre  4041 9917 vibeke.mygind@gmail.com Vinten Skovvej 18, 8700 Horsens

Maria Glad, livselsker

Sekretær

Født i 1951, gift i 34 år med samme mand, har to voksne døtre og tre skønne børnebørn. Mine forældre er begge døde – jeg ærer og elsker dem.

Baggrund
Født i København, opvokset i Århus. Som voksen har jeg boet i København i 35 år. Ang. arbejdsliv i samfundet har jeg senest har arbejdet som regnskabschef og skolesekretær på et studenterkursus i 13 år. Jeg har som 40-årig sideløbende taget en Rosenterapeut-uddannelse (kropsterapi), som jeg har arbejdet med sideløbende.
I 2011 gik jeg på efterløn og flyttede smamen med min mand og yngste datter og første barnebarn til øko-samfundet ”Den Selvforsynende Landsby” på Sydfyn.
Tre år senere deltog jeg for første gang i en Grandmother cirkel – dvs. en tre dages festival på Friland. Derefter var jeg med til at starte en cirkel på Sydfyn.
I 2015 gik jeg i gang med en speciel selv-healings dans og bodywork-uddannelse:
MA-URI® , der bygger på på polynesiske traditioner og visdom, og indeholder lignende perspektiver, som vi baserer i Grandmothers’ arbejdet på, nemlig værdien af ceremonier, vores forfædre, og al tings forbundethed i naturen og os selv.

Hjertesager
Fra tidligt i mit voksenliv har jeg dyrket meditation, som har skabt et stærkt grundlag for min livs-kærlighed og forbindelse til Livets essens/Gud.
I Grandmother’s regi elsker jeg forbundetheden og det lyttende fokus, som kvindecirklerne skaber en ramme for. Og ceremonierne, samspillet mellem de feminine & maskuline energier i naturen - og glæden ved alt det, vi deler.
Mit eget felt er spirituelt kropsarbejde, hvori jeg oplever at kunne være en katalysator for kærlighed og give det bedste af mig selv til andre.

 

Jeanette Jensen

Kasserer

Jeanette

Født 1968, bor i Odense og har en datter (23 år) og søn (19 år) med exmand.

Baggrund

Født og opvokset i Esbjerg, hvor min mor stadig bor. Jeg har en storesøster i Roskilde.

Uddannet sygehjælper i 1993, sadlede om i 1997, hvor jeg blev uddannet Mensendiecklærer.

Mensendieck er et funktionelt og individuelt gymnastiksystem, som tager udgangspunkt i den enkelte og skræddersyes således, at der skabes bedst mulig led balance. Derved opnår man mindst mulig belastning af led og muskler, og skaber en mere harmonisk og smukkere kropsholdning.

Derudover underviser jeg 3 hold via AOF i vandgymnastik for kvinder, der er brystopererede efter brystkræft. Jeg arbejder desuden med TFT og med klangskåle, med skåle fra Tibet, som blandt andet afstresser på celleplan mm.

Jeg har endnu ikke et spirituelt navn, men fra en anden kvindegruppe er jeg døbt Morgenfrue, fordi den blomst er rensende og healende. Desuden minder den mig om min farmor fra Bornholm, som altid havde et flor af Morgenfruer i sin lille gårdhave 🙂

Hjertesag

At skabe forandring og gøre en forskel for mine medmennesker. Jeg står for retfærdighed, harmoni og fred på Moder Jord, med respekt og ære for naturen.

Jeg kom ind i Grandmothers Circle ved kvindefestivallen i juli i år (2016), så det er stadig nyt for mig. Jeg føler mig hjemme, og den måde at arbejde sammen om at styrke og lytte og synge og holde ceremonier på, til ære for de 5 elementer mm, er healende og kraftfuld - I love it 🙂

Kasserer 2511 2189 vejlemensendieck@gmail.com Volderslev Have 23, 5260 Odense S

 

Marysha (Bodil) Hesselbjerg

Suppleant for kasserer

Baggrund og hjertesager

Jeg har været med i Grandmother Circle the Earth og deltaget i sommerfestivalerne siden 2015. Er med i Månestråle cirklen og har været det siden 2016.

Jeg føler mig som en beskytter af Jorden og med dybe shamanistiske rødder, selv om nogle af dem stadig ligger og slumrer.
Jeg har boet mange år i kollektiv , dels i Danmark dels i udlandet, og er et gruppemenneske og holder umådelig meget af cirkelarbejdet.

I øjeblikket underviser jeg i qigong og har gjort det en del år med en gruppe ældre indvandere og danskere, på frivilligt basis.

Jeg er healer og har tidligere undervist på Københavns universitet som undervisningsassistent i kemi for medicin studenter . Har også en uddannelse som afspændings-og kropsterapeut.

For mit arbejde i bestyrelsen er kun vigtig min dybe forbundethed med Moder Jord og med jer i cirklen.

 

Charlotte Jans - Dancing leaves woman

Medlem med fokus på formidling

Charlotte

Født i 1962, mor til 3 dejlige børn, 2 døtre og 1 søn. Kæreste med Jesper.

Baggrund
Født og opvokset på Lolland, tog min uddannelse som farmakonom i København. Boede en del år i Jyllinge, hvor mine børn er født og flyttede i 2006 med familien til økolandsbyen Friland på Djursland for at bygge og bosætte mig. Blev senere skilt, men bor stadig i området og nyder livet og tætheden til den smukke natur i Mols bjerge og omegn. Foruden farmakonom er jeg healer og dybdeterapeut og befinder mig godt med et ben både i den konventionelle og den alternative sundhedsverden. Jeg har været med i Grandmother cirkelarbejdet siden 2011.

Hjertesager
At kunne bidrage til og arbejde for mere balance, fred og kærlighed i verden, står for mig som en vigtig mission i livet og her kommer Grandmother arbejdet så fint ind og giver mening. Jeg elsker desuden det shamanistiske univers med dets ceremonier og ritualer, og nyder det unikke søsterskab, som er i cirklen.

Formidling 5055 0688 charlottejans@yahoo.dk Søvej 2K, Feldballe, 8410 Rønde