Bestyrelsen i Grandmothers Circle

Bestyrelsen og Formidlingsudvalget
Foreningen “Grandmothers Circle the Earth – Danmark” har valgt en Bestyrelse, der står for medlemspleje, sikrer en sund økonomi og står for den årlige generalforsamling. Se Vedtægter godkendt den 6. juli 2017

Bestyrelsen står sammen med Formidlingsudvalget for hjemmeside, facebook-formidling og nyhedsbreve.

I Bestyrelsen sidder:

  • Forkvinde Vibeke Elizabeth Mygind
  • Resursevogter (kasserer) Edna Pedersen og suppleant Jeanette Jensen
  • Sekretær Margrethe Basse Pedersen
  • Menigt bestyrelsesmedlem, fokus på formidling, Charlotte Jans

Få kontaktoplysninger på Bestyrelsen her og se mere nedenfor om os, vores baggrunde og hjertesager

Vibeke Elizabeth Mygind – Brobygger – Woman with Ancestors Rising

Forkvinde

Vibeke

Jeg kom til verden i 1952 på et gammelt dampskib syd for Malta på dets sidste rejse hjem til ophug i England, og oplevede således tidligt det cirkulære i livet. Som barn flyttede vi en del, men er endelig kommet ”rigtigt hjem” i Vinten Skov ved Horsens. Her bor jeg med Knud Erik nogenlunde ”i midten” i forhold til vores sammenbragte familie med 5 børn og svigerbørn og 11 børnebørn fordelt rundt i landet.

Jeg er er aktiv i det internationale netværk og arbejder med hjemmesiden i Formidlingsudvalget.

Baggrund

Som barn var jeg tæt forbundet med naturen og har altid været tiltrukket af Vandet – som barn ved Sejerøbugten og som voksen ved Vesterhavet og nu hvor jeg også er blevet forbundet med mit fødekraftsted.

Jeg er uddannet bibliotekar – af kærlighed til litteraturens og bibliotekernes fantastiske muligheder for at berige og ”forstyrre” menneskers liv – og med 30 års udviklingsarbejde i bagagen.

Hjertesager

Grandmothers Circle the Earth mødte jeg første gang i sommeren 2012 hvor jeg blev – og fortsat er – dybt forbundet med idéen om det globale og spirituelle netværk af kvinder som værner om Moder Jord og de kommende generationer.

Medlem af Rådet siden det blev dannet i december 2012 hvor vi også formede visionen for Grandmother-arbejdet i Danmark. Her fik jeg vist Verdenstræet i vores nordiske mytologi – Yggdrasil’s Ask – med rødder af krystal ned i dybet og krystal-årer helt ud i de mindste grene og blade helt op til træets top. Vi forstod dette som vigtigheden af at skabe en klar og transparent organisation, at være klare i vores hjerter, tanker og handlinger – og være dem, der som krystallerne leder af energierne.

Gennem mange år har jeg arbejdet med shamanisme, både nordisk og fra andre kulturer, og har fået vist at jeg skal fastholde mit udgangspunkt i den nordiske tradition fra de tidligste tider. Jeg tror på ligeværdighed og respekt og brænder for at alle vi mennesker udfolder vores potentiale og tager vare på Moder Jord.

I Grandmother-arbejdet kan jeg forbinde det spirituelle, det kvindepolitiske og det globale perspektiv med min hverdag i stort som i småt – og det føles rigtig godt!

Kontakt: se oversigten her

 

Edna Pedersen – IAEI

Resurse-vogter (kasserer)

Jeg er født i 1945 i Hejnsvig. Jeg er gift med Svend og sammen har vi to voksne drenge, to svigerdøtre og 4 børnebørn. Jeg bor i “Børnenes Hovedstad” Billund, hvor jeg, i 50 år, har fulgt udviklingen, dels som medspiller og på det sidste som iagttager af den utrolige udvikling til børnenes anerkendelse, som medspiller i vores samfund og fællesskab.

Edna til web

Baggrund
Min far havde murerfirma, og når han skulle have fri kørte vi ud i naturen. Han elskede naturen, så det havde vi til fælles. Jeg nød vore ture som barn og er dybt taknemmelig for denne gave. Min første spirituelle oplevelse havde jeg med min far i hånden.
Jeg er uddannet socialpædagog og har arbejdet i særforsorgen, senere med ældre, børn, souschef i dagplejen (23 år) og sidst vejleder i socialpsykiatrien.
For at forstå mig selv og hente hjælp, både til mig selv og andre, har jeg taget en rækker kurser bl. ID-psykoterapeut, diplom i Voksenuddannelse og Uddannelsesplanlægning og i Relations- og netværksarbejde (Tromsø), TFT-Tankefeltterapi, og så har jeg flere gange været på Vækstcentret i Nørre Snede.

Hjertesager
Mine hjertesager er fred, balance, enkelthed, kærlighed, sundhed, natur og naturlighed, for alle mennesker i et ligeværdigt og bevidst samfund med respekt for jordens og den enkeltes ressourcer.

Jeg føler et dybt kald til Grandmother arbejdet, og mærker energien i det nære og i dette globale fællesskab. Jeg glæder mig over at være med, mens det vokser til glæde for de kommende generationer.
Kontakt: se oversigten her 

 

Jeanette Jensen

Suppleant for resurse-vogter (kasserer)

Jeanette

Født 1968, bor i Odense og har en datter (23 år) og søn (19 år) med exmand.

Baggrund

Født og opvokset i Esbjerg, hvor min mor stadig bor. Jeg har en storesøster i Roskilde.

Uddannet sygehjælper i 1993, sadlede om i 1997, hvor jeg blev uddannet Mensendiecklærer.

Mensendieck er et funktionelt og individuelt gymnastiksystem, som tager udgangspunkt i den enkelte og skræddersyes således, at der skabes bedst mulig led balance. Derved opnår man mindst mulig belastning af led og muskler, og skaber en mere harmonisk og smukkere kropsholdning.

Derudover underviser jeg 3 hold via AOF i vandgymnastik for kvinder, der er brystopererede efter brystkræft. Jeg arbejder desuden med TFT og med klangskåle, med skåle fra Tibet, som blandt andet afstresser på celleplan mm.

Jeg har endnu ikke et spirituelt navn, men fra en anden kvindegruppe er jeg døbt Morgenfrue, fordi den blomst er rensende og healende. Desuden minder den mig om min farmor fra Bornholm, som altid havde et flor af Morgenfruer i sin lille gårdhave 🙂

Hjertesag

At skabe forandring og gøre en forskel for mine medmennesker. Jeg står for retfærdighed, harmoni og fred på Moder Jord, med respekt og ære for naturen.

Jeg kom ind i Grandmothers Circle ved kvindefestivallen i juli i år (2016), så det er stadig nyt for mig. Jeg føler mig hjemme, og den måde at arbejde sammen om at styrke og lytte og synge og holde ceremonier på, til ære for de 5 elementer mm, er healende og kraftfuld – I love it 🙂

Kontakt: se oversigten her 

 

Margrethe Basse Pedersen

Sekretær

Baggrund

Jeg er årgang 57, har 2 voksne børn og bor ude på landet på Djursland, hvor der er ro, frisk luft og kulsort nattehimmel.

Jeg er opvokset i et altruistisk miljø på et mindre landbrug i Østjylland, hvor der altid var hjerterum, mad og en seng til de svage, hvor dyrene blev klappet og passet godt på og hvor jorden blev dyrket, for at vi kunne blive mætte og det bærer jeg med mig hver dag.

Min uddannelses- og erhvervsmæssige baggrund er lang og broget og spænder vidt fra sygehjælper, sikkerhedsass (DSB), døgnplejer for voksne psykisk syge, socialrådgiver, projektledelse og koordinering, konsulent i fagbevægelsen med vejledning og undervisning og over til psyko-, krops- og hypnoterapeut og så lidt mere.

En rød tråd i mit liv har altid været bevægelse og udvikling og jeg har altid ændret kurs, når det jeg var i, ikke længere gav mening for mig.

Mit liv har slået koldbøtter flere gange og været en lang række af lærerige udfordringer på økonomi, ægteskab, børn, helbred, familie og samfund.

Nu er jeg førtidspensionist, men arbejder al det jeg kan med terapi, vejledning, rådgivning mm.

Hjertesager

Jeg brænder for kærlighed til og respekt for alt levende og det vil jeg gerne have hele verden med på, for så tror jeg, at vi får fred på og med Moder Jord.

Jeg vil gerne have afskaffet forbrugerismens og fordelt verdens goder ligeligt mellem jordens befolkning.

Jeg vil gerne have Den danske Folkekirke separeret fra staten, så alle trosretninger har lige vilkår, da jeg så tror, at mennesket vil blive mere engageret i hver sin sjælefred og tage ejerskab hjem til sig selv.

Jeg mødte Bedstemødrene i sommeren 17 på Mols og følte, at her var et fællesskab med en ånd, fællesskab og et værdigrundlag, som jeg havde lyst til at være en del af og her er jeg så nu ?

Kontakt: se oversigten her

 

Charlotte Jans – Dancing leaves woman

Medlem med fokus på formidling

Charlotte

Født i 1962, mor til 3 dejlige børn, 2 døtre og 1 søn. Kæreste med Jesper.

Baggrund
Født og opvokset på Lolland, tog min uddannelse som farmakonom i København. Boede en del år i Jyllinge, hvor mine børn er født og flyttede i 2006 med familien til økolandsbyen Friland på Djursland for at bygge og bosætte mig. Blev senere skilt, men bor stadig i området og nyder livet og tætheden til den smukke natur i Mols bjerge og omegn. Foruden farmakonom er jeg healer og dybdeterapeut og befinder mig godt med et ben både i den konventionelle og den alternative sundhedsverden. Jeg har været med i Grandmother cirkelarbejdet siden 2011.

Hjertesager
At kunne bidrage til og arbejde for mere balance, fred og kærlighed i verden, står for mig som en vigtig mission i livet og her kommer Grandmother arbejdet så fint ind og giver mening. Jeg elsker desuden det shamanistiske univers med dets ceremonier og ritualer, og nyder det unikke søsterskab, som er i cirklen.

Kontakt: se oversigten her